Skip to main content
Pravila ponašanja

Pravila ponašanja

Hrvatski športski klub Posušje izražava dobrodošlicu svim gledateljima na stadion Mokri Dolac, te kao organizator utakmice zadržava pravo provjere i kontrole podataka s ulaznice i usporedbe s osobnim podacima zbog čega je nužno posjedovati osobne dokumente.

1. Zabranjeno je posjedovanje ili konzumiranje alkoholnih pića, droge, posjedovanje pirotehničkih sredstava i oružja te unošenje limenki i staklene ambalaže u prostor gledališta na stadionu uoči, za vrijeme i nakon utakmice. Također, neće biti dopušten ulazak na tribine osobama pod utjecajem alkohola ili opijata.

2. Zabranjeno je unošenje i isticanje transparenata ili bilo čega drugoga s tekstom, slikom, znakom ili obilježjem koje iskazuje ili potiče nasilje i mržnju na temelju rasne, nacionalne, vjerske pripadnosti ili neke druge posebnosti.

3. Na stadion nije dopušteno unositi bilo kakve predmete pogodne za nanošenje ozljeda ili štetnima za zdravlje. Također neće biti dopušteno unošenje velikih torbi, ruksaka, kišobrana i drugih predmeta, sukladno pozitivnim zakonskim propisima.

4. Zabranjeno je bacanje predmeta u natjecateljski i gledateljski prostor.

5. Zabranjeno je pjevanje pjesama ili isticanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju i nasilje na temelju rasne, nacionalne, vjerske pripadnosti ili neke druge posebnosti.

6. Zabranjeno je paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava kao i uporaba vatrenog ili bilo kojeg drugog oružja na prostoru stadiona.

7. Zabranjeno je paljenje navijačkih rekvizita ili drugih predmeta, a posebice uništavanje inventara stadiona.

8. Najstrože je zabranjeno pozivanje ili poticanje kao i sudjelovanje u tučnjavi ili napadu na druge gledatelje, redare, službene osobe organizatora natjecanja, sportaše i druge sudionike u natjecanju.

9. Najstrože je zabranjen ulazak u natjecateljski prostor stadiona.

10. Uslijed protupravnog ponašanja pojedinca ili grupe gledatelja organizator će s ciljem zaštite sigurnosti na stadionu privremeno ili trajno prekinuti natjecanje/utakmicu. U slučaju izvanrednih situacija, gledatelji su obvezni postupati sukladno uputama organizatora i redarske službe.

11. Izgrednika ili grupu njih organizator će trenutačno spriječiti u izgredu putem redarske službe i pripadnika policije prema zakonu o javnom okupljanju i zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

12. Recimo zajedno NE diskriminaciji, ksenofobiji, rasizmu i svim oblicima verbalnog i fizičkog nasilja te se ponašajmo i navijajmo u duhu fair-playa, respekta i tolerancije prema protivniku, službenim osobama i svim gledateljima.

 

Hrvatski športski klub Posušje